Weboldal címe
Weboldal alcíme
B E M U T A T K O Z Ó
Tudatos táplálás csecsemőkortól

Tibay Rózsa vagyok dietetikus és egészség- tan tanár, két kisfiút nevelek. Rajtuk keresztül van tapasztalatom rossz evő és jól evő gyerekekről.

Mielőtt a főiskolán dietetikusnak kezdtem tanulni, gyermek-orvosi asszisztensként dolgoztam és főnökömtől megtanultam, hogy szinte minden betegség, baj visszavezethető a nem megfelelő táplálkozásra, táplálásra. A körzetünkben rengeteg táplálék allergiás kisgyermek volt, illetve gondoztuk cukorbeteg és más táplálkozással összefüggő betegségben szenvedő gyerekeket is. Ezért lett választott hivatásom a dietetika és a mai napig szívesen foglalkozom gyerekekkel.

Dietetikusként Szegedre kerültem az akkori megyei kórházba, ott cukorbeteg felnőttekkel dolgoztam osztályon. Mellette maradtak a gyerekek is, mert egy vegetáriánus óvodának voltam a dietetikusa.

Pécsen végeztem az egészség-tan tanári szakot, úgy éreztem az életem akkor teljes ha taníthatok is majd egyszer, amiben azóta a mindennapokban részem van kollégiumunkban, ahol 27 kamaszlány nevelőtanára, ahogy ők mondják pótanyukája vagyok.

Hivatásom a prevenció, a megelőzés és a kicsik és nagyok oktatása, hogy már a családok szemlélete megváltozzon a szülők egészségre okításán keresztül. Azt gondolom,hogy az  egészséges nevelésnek és az egészségre nevelésnek már egészen kicsi korban el kell kezdődnie. Elsősorban prverenciós dietetikusnak tartom magam, olyannak, aki igyekszik hatni a mai felnőttekre és gyerekre egyaránt, ezért szívesen megyek előadni bárhová ahol szívesen, látnak..

Kedvelt területeim táplálék allergiák, hozzátáplálással, várandósság és szoptatás alatti étkezéssel kapcsolatos kérdések, gyermekek táplálkozási problémái, az elhízott gyerek fogyó kúrájával is foglalkozom. Az alternatív táplálási módok: vegetarianizmus különböző formái is foglalkoztatnak.

A táplálkozást is tanulni kell már egészen kicsi kortól, ezért találtam ki a Diétatanoda oldalt és ezért indítottam a blgot. Korábban számtalan oldalnak voltam “szakértője” és nagyon sokan fordultak hozzám kérdéseikkel. Ezekből merítve számos hasznos cikk született az oldalaimon.